Zeebergbrug onderbroken voor verdiepingswerken Dender

Zeebergbrug onderbroken voor verdiepingswerken Dender

De Zeebergbrug in Aalst zal tijdens de zomermaanden twee keer onderbroken zijn voor werken onder de brug. Het gaat om de periodes 11 en 12 juli en 5 tot en met 18 augustus. Om de werken uit te voeren, moet het brugdek zijn opgehaald. Onder de brug wordt de doorgang in functie van de waterbeheersing en de scheepvaart verdiept. 

Zeebergbrug onderbroken voor verdiepingswerken Dender

Bij baggerwerken werden onder de Zeebergbrug overblijfselen gevonden van funderingselementen van een eerdere brug. Die overblijfselen zouden de vlotte waterafvoer belemmeren en de scheepvaart hinderen als de nieuwe stuw in gebruik wordt genomen. Daarom worden ze eerst verwijderd. Het nieuwe stuwsluiscomplex stroomopwaarts aan de Electrabel- en Schottesite zal na de werken onder de Zeebergbrug in gebruik kunnen worden genomen. Een exacte timing is er nog niet.

De werken onder de brug worden op vraag van het stadsbestuur uitgevoerd tijdens de vakantieperiode. Dan is er minder verkeer op de N9. Omrijden kan via de vaste brug in de R41 of de andere bruggen over de Dender. Ook voor fietsers en voetgangers wordt in een omleiding voorzien.

Het scheepvaartverkeer zal ook hinder ondervinden van de werken aan de brug.

Om de werken zo snel als mogelijk uit te voeren, wordt er ‘s avonds tot 22 uur gewerkt. 

Laatste nieuws

Top