Vernieuwen rechteroever en jaagpad tussen Retie en Arendonk

Van 21/6/2021 tot eind april 2022 zal op het kanaal Dessel – Turnhout - Schoten de rechteroever en het jaagpad vernieuwd worden tussen ophaalbrug 2 te Retie en brug 4 te Arendonk. Deze werken kaderen binnen het structureel onderhoud van de oevers om calamiteiten en risico op uitspoelingen, jaagpadverzakkingen en in het slechtste geval dijkbreuken te vermijden. Hierdoor zal het voor de jaagpadgebruiker in de toekomst enkel veiliger zal worden.

UPDATE 11/05/22

Het jaagpad wordt opnieuw opengesteld vanaf vrijdag 13/5 13u 


Hinder bij de werken

Om deze werken veilig te kunnen uitvoeren moet het jaagpad volledig worden afgesloten van 21 juni 2021 tot en met 29 april 2022. Er wordt een fietsers- en voetgangersomleiding voorzien.

De fietsersomleiding verloopt over een volledig verhard traject  via Postel/Reuselseweg/Grensweg. De kortere voetgangersomleiding wordt voorzien via een onverharde route door het natuurgebied ‘De Ronde Put’.

Tijdens het bouwverlof (12 tot 30 juli 2021) wordt er niet gewerkt en wordt het jaagpad tijdelijk terug opengesteld.

Hoe verlopen de werken?

De nieuwe oever wordt uit natuurvriendelijk materiaal gemaakt zodat deze ook een lange levensduur heeft. Eerst wordt een gedeelte van het jaagpad opgebroken. Daarna wordt de bestaande oever uitgebroken en nieuwe palen geslaan. Op de oever wordt een behandelde draad en geotextiel aangebracht waarna de oever opnieuw wordt aangevuld. Tot slot wordt het volledige jaagpad vernieuwd.

Laatste nieuws

Top