Recreatie langs het water

De Vlaamse waterwegen hebben op, in en onder het water heel wat ontspanning te bieden. Ook langs het water is het goed vertoeven en valt er nogal wat te beleven. De waterweg leidt je langs talrijke natuurgebieden, recreatiedomeinen en gezellige steden en dorpen vol geschiedenis.

De verharde jaagpaden en wandelboulevards zijn de uitgelezen plek voor iedereen om wat te bewegen of tot rust te komen. Je kan er te voet, op de fiets, op rollerskates of al hengelend genieten van de frisse wind langs het water.
De jaagpaden winnen ook bij pendelaars aan populariteit. Om de veiligheid en het vlot verkeer voor elke gebruiker van het jaagpad te garanderen investeert De Vlaamse Waterweg nv in een sensibiliseringscampagne en jaarlijkse onderhouds- en vernieuwingswerken.

Het Vlaamse waterwegennet vormt uiteraard het ideale decor voor vissers.
Vissers hebben een visverlof en een goede plaats nodig. Om hen daarbij een handje te helpen, staan beide op de site van het Agentschap Natuur en Bos. Zij bieden hengelkaarten aan die voor elke provincie, alle belangrijke openbare hengelwateren aangeven. De hengelkaarten vermelden per hengelwater de meest voorkomende vissoorten.

Uit veiligheidsoverwegingen raden we aan op voldoende afstand van sluizen en stuwen te vissen.

Laatste nieuws

Top