De Vlaamse Waterweg nv en gemeente Diepenbeek maken afspraken inzake het beheer en onderhoud van de fietssnelweg F72

De Vlaamse Waterweg nv en gemeente Diepenbeek maken afspraken inzake het beheer en onderhoud van de fietssnelweg F72

De Raad van Bestuur van De Vlaamse Waterweg keurde op 9 juli 2024 de Samenwerkingsovereenkomst goed tussen de Provincie Limburg, de gemeente Diepenbeek en De Vlaamse Waterweg nv betreffende het beheer (m.i.v. het onderhoud) van de passage van de fietssnelweg, inzonderheid de fietstunnel, aan de sluis van Diepenbeek, ter hoogte van de Havenlaan.

De Vlaamse Waterweg nv en gemeente Diepenbeek maken afspraken inzake het beheer en onderhoud van de fietssnelweg F72

De provincie Limburg, de gemeente Diepenbeek en De Vlaamse Waterweg maakten eerder al afspraken die de realisatie mogelijk maakte van een fietstunnel en de aansluitende fietspaden op het domein van De Vlaamse Waterweg in Diepenbeek. “Afgelopen legislatuur kreeg de fietssnelweg F72 Hasselt-Maastricht een serieuze upgrade zeker met o.a. de recent geopende fietstunnel. Het traject ontsluit verschillende tewerkstellingspolen zoals Flanders Logistics Valley, een echte stimulans voor het woon-werkverkeer maar ook voor recreatieve verplaatsingen is het een aangename route. De voorbije jaren hebben we sterk ingezet op veilige en comfortabele fietsinfrastructuur, het is erg belangrijk om te zorgen voor een goed onderhoud en beheer. Het is goed dat De Vlaamse Waterweg en de gemeente Diepenbeek hiervoor nu een Samenwerkingsovereenkomst voor afsluiten”, aldus Lydia Peeters, uittredend Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken.  

Voorzitter van de Raad van Bestuur, Koen Anciaux vult aan: “De gemaakte afspraken zullen de kwaliteit en het gebruikscomfort van de gerealiseerde fietsinfrastructuur borgen.”  

Jan Dreesen, algemeen directeur gemeente Diepenbeek: “Als gemeente zijn we verheugd met de investering in een sterk fietsnetwerk. Door onze inzet in het onderhoud willen we de toekomst van deze infrastructuur verzekeren, zodat iedereen kan blijven genieten van veilige en duurzame fietsroutes.”

De nieuwe samenwerkingsovereenkomst houdt in dat de gemeente Diepenbeek  in zal staan voor o.a. volgende taken):

  • Regelmatig en structureel onderhoud van het fietspad en het kunstwerk (de volledige fietstunnel), evenals het eventueel vervangen van beschadigde of versleten onderdelen;
  • Ijzel- en sneeuwbestrijding;
  • Groenonderhoud;
  • Onderhouden en indien nodig vervangen van de verkeersborden, wegwijzers en markeringen;
  • Onderhouden en indien nodig vervangen van de fietsverlichting, evenals het (laten) keuren ervan;
  • Het behandelen van vragen, klachten, meldingen, bezwaarschriften van betrokkenen.

Laatste nieuws

Top