Slijpebrug in Middelkerke binnenkort sneller en op afstand bediend

Slijpebrug in Middelkerke binnenkort sneller en op afstand bediend

De Vlaamse Waterweg startte op 18 maart met de vernieuwing van de hydraulische componenten voor het bewegen van de Slijpebrug in Middelkerke en de onderdelen voor het bedienen van de brug op afstand. Het scheepvaartverkeer wordt hiervoor 3 weken gestremd. De hinder voor het wegverkeer beperkt zich tot zeer sporadisch hinder op 28 en 29 maart bij het testen van de slagbomen en de seinen als ook tot enkele kortdurende testen in de week van 2 tot 5 april tussen 7 en 17 uur waarbij de brug soms zal bediend worden door de aannemer. Na deze werken zal de brug merkbaar sneller bewegen.

Slijpebrug in Middelkerke binnenkort sneller en op afstand bediend

De Slijpebrug over het Kanaal Plassendale-Nieuwpoort kreeg vorig jaar al een grondige onderhoudsbeurt. Nu is ook alles klaar om de hydraulische componenten te vernieuwen. Hierdoor zal de brug sneller openen en sluiten. De hele procedure zal met bijna 2 minuten worden ingekort.

“De brug openen en sluiten zal minder dan 1 minuut duren”, weet de Vlaamse minister voor Mobiliteit en Openbare Werken. “Dat is een aanzienlijke tijdwinst voor een hindernis op de belangrijkste toegangsweg tot een drukke toeristische badplaats.”

De werken worden uitgevoerd met een minimum aan hinder voor het wegverkeer. In de periode 18 maart tot en met 1 april blijft de brug gesloten en is het scheepvaartverkeer gestremd. Van 2 tot en met 5 april wordt de nieuwe technische installatie getest. Hiervoor wordt de brug nu en dan gesloten voor het wegverkeer, telkens tijdens testopeningen van de brug.

Naast de vlottere beweging wordt ook alle techniek aangebracht om de brug vanop afstand te bedienen. Hierdoor moet niet langer een bedienaar ter plaatse komen maar zal de brug zowel lokaal als vanop afstand vanuit Plassendale kunnen worden bediend.

Naast het wegverkeer is ook het scheepvaartverkeer beter af met een sneller bewegende brug. De werken worden uitgevoerd voor het pleziervaartseizoen officieel start.

De vorig jaar en thans uitgevoerde werken aan de Slijpebrug hebben een totaalkost van 1,15 miljoen euro.  

Laatste nieuws

Top