Nieuwe brug Deurne-Bal wordt ingevaren

Nieuwe brug Deurne-Bal wordt ingevaren

De nieuw stalen boogbrug over het Albertkanaal in Deurne, in de volksmond ‘de brug van den Azijn’ werd de voorbije maanden op de oever gemonteerd. De brug staat al een tijdje kant en klaar op het montageterrein en wordt zondag 17 december op haar plaats gezet. Toeschouwers kunnen op veilige afstand van de brug, in een afgebakende zone het invaren volgen.

Nieuwe brug Deurne-Bal wordt ingevaren

De onderdelen van de nieuwe brug werden via het water aangevoerd en vervolgens ter plaatse gemonteerd. Op zondag 17 december wordt deze nieuwe stalen boogbrug op haar plaats gezet. De verhuis van de brug is een technisch hoogstandje waarbij de bijna 1000 ton stalen brug op een ponton gereden wordt. De brug wordt daarna over het Albertkanaal gevaren en op de nieuwe landhoofden geplaatst. De brug gaat begin april 2018 open voor het verkeer.

Voor de toeschouwers is op veilige afstand van de brug, een aparte locatie langs de  Vaartkaai op rechteroever afgebakend.

viewpoint toeschouwers

Om het plaatsen van de brug veilig te laten verlopen zijn de Vaartkaai ter hoogte van de brug en de Metropoolstraat ter hoogte van het montageterrein heel het weekend onderbroken voor alle verkeer.

In hetzelfde weekend wordt door Eandis de gasleiding ter hoogte van de Carrettestraat onder het Albertkanaal doorgetrokken. 
Vanaf vrijdagavond 15 december, 21.00 uur, wordt de as Carrettestraat - Vaartkaai ter hoogte van het kruispunt met Duvelshoek afgesloten voor alle verkeer, ook voor fietsers en voetgangers.

Omleidingen verkeer

Doorgaand verkeer

  • Verkeer richting Schoten: vanop de Vaartkaai, de Kotterstraat en de Groenendaallaan naar de Bisschoppenhoflaan.
  • Verkeer richting haven:  vanop de Vaartkaai via de Wijnegemsebaan naar de Bisschoppenhoflaan.

Fietsers

  • omleiding Carrettestraat: via Vaartkaai en langs de terreinen van Candico naar de Carrettestraat
  • omleiding ter hoogte van de brug: via de Jozef Cogelslei en de Toekomstlaan naar Oostkaai.
  • omleiding Metropoolstraat: via de Korte Braamstraat, Papenaardekenstraat en Liebiglaan naar de Kruiningenstraat.

Laatste nieuws

Top