Nieuw fietspad aan Stadionlaan in Deinze in gebruik

Nieuw fietspad aan Stadionlaan in Deinze in gebruik

Het nieuwe dubbelrichtingsfietspad langs de Stadionlaan in Deinze is in gebruik. Het fietspad werd door De Vlaamse Waterweg nv aangelegd op de oever van het Afleidingskanaal van de Leie. Door het nieuwe stuk fietsinfrastructuur kunnen lokale fietsers nu veilig tussen de Brielmeersen en het Kongoplein rijden.

Nieuw fietspad aan Stadionlaan in Deinze in gebruik

De aanleg van het nieuw stuk fietspad is het sluitstuk van een reeks werken waarin ook de aanpassing van de Krommebrug zat vervat. Nu de werken op de rechteroever afgewerkt zijn, start De Vlaamse Waterweg op de linkeroever van de Leie tussen de Brugstraat en de Leiemeander van Grammene met de aanleg van een natuurvriendelijke oever. Hiervoor is het jaagpad Leie Linkeroever er onderbroken en moet de fietsnelweg F371 Deinze-Wervik en het fietsroutenetwerk worden omgeleid.

Fietssnelweggebruikers moeten in Zulte vanaf de Machelenbrug de rechteroever naar Deinze nemen. Ze kunnen nu via een tijdelijke fietsbrug de Toeristische Leie dwarsen en vervolgens veilig op het nieuwe fietspad naar de Krommebrug en verder naar Vosselare rijden.

Op termijn zal de tijdelijke fietsbrug worden vervangen door een nieuwe permanente brug. Tussen het fietspad en de rijbaan in de Stadionlaan komt op termijn ook nog een houten vangrail in plaats van de bestaande. De Vlaamse Waterweg, de Provincie Oost-Vlaanderen en de Stad Deinze willen door samen te werken het fietsverkeer duurzaam veiliger maken.

Voor de inwoners van Deinze is het nieuw stukje fietspad vooral een veiliger manier om van het Kongoplein naar de Brielmeersen te rijden.

De aanleg van de natuurvriendelijke oever past binnen het project Seine-Schelde dat niet alleen de binnenvaart wil stimuleren maar ook in natuurherstel en bijkomende recreatiemogelijkheden voorziet. De onderbreking van de linkeroever zal tot eind dit jaar duren.

Laatste nieuws

Top