Nieuwe verkeersituatie sinds afsluiten Bospoortbrug in Halle

Nieuwe verkeersituatie sinds afsluiten Bospoortbrug in Halle

De werken aan de Bospoortbrug en de ruime omgeving zijn intussen volop aan de gang. Sinds 5 augustus is de brug afgesloten voor alle verkeer. Voor de start van het nieuwe schooljaar lijsten we nogmaals alle gewijzigde verkeersituaties op die sinds 5 augustus ingevoerd zijn ter hoogte van de Bospoortbrug in Halle.

Nieuwe verkeersituatie sinds afsluiten Bospoortbrug in Halle

Vanaf 5 augustus is de Bospoortbrug afgesloten voor alle verkeer. Voetgangers en fietsers kunnen het kanaal oversteken via de nabijgelegen Baileybrug. Die brug werd in juni 2024 twintig meter naar het noorden verplaatst om plaats te maken voor de werken aan de Bospoortbrug. Fietsers dienen op de Baileybrug wel af te stappen en met de fiets aan de hand de brug over te steken. Gemotoriseerd verkeer steekt het kanaal over via de Misiabrug. Ook de IJzerwegstraat is afgesloten voor de werken. Fietsers kunnen een omleiding volgen van het Stationsplein naar de Malheidebrug via de Vogelpers en de N6. Voetgangers kunnen zich verplaatsen langs de Vogelpers en de trappen van de Misiabrug. Gemotoriseerd verkeer was hier voordien al niet toegestaan.

Het kruispunt Suikerkaai – Basiliekstraat - Willamekaai is heringericht. Gemotoriseerd verkeer kan het kruispunt passeren over één rijstrook, er zijn verkeerslichten geplaatst om wisselend verkeer mogelijk te maken. Voor de fietsers en voetgangers is er een doorgang voorzien, die weliswaar smal is. Daarom geven we de schoolgaande jeugd de raad om het kruispunt Basiliekstraat-Willamekaai-Suikerkaai zoveel als mogelijk te vermijden, en gebruik te maken van de Dijkstraat. Er werden digitale flyers gedeeld met de scholen in de buurt, om alle leerlingen hiervan op de hoogte te brengen. De Willamekaai blijft ter hoogte van het kruispunt afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Voor fietsers en voetgangers is er wel een doorgang voorzien.

De bestaande Bospoortbrug, die al verschillende gedaantewisselingen heeft ondergaan sinds de oprichting, wordt volledig afgebroken. Op dezelfde locatie bouwen we een nieuwe beweegbare brug met een breedte van 7 meter, exclusief voor voetgangers, fietsers en openbaar vervoer. De bouw van de nieuwe Bospoortbrug kadert in de opwaardering van het Kanaal naar Charleroi. Een pakket van ingrepen moet de toegankelijkheid van het kanaal voor binnenschepen verbeteren en de containervaart bevorderen.

Laatste nieuws

Top