Gentse Meulestedebrug terug toegankelijk voor alle verkeer

Gentse Meulestedebrug terug toegankelijk voor alle verkeer

Afgelopen donderdagavond werd de Meulestedebrug aangevaren door een schip. De brug liep hierbij ernstige beschadiging op aan een van beide hoofdliggers en werd uit veiligheidsoverwegingen onmiddellijk afgesloten voor alle verkeer. Onze technische diensten en de onderhoudsaannemer Ghent Dredging hebben afgelopen weekend met verschillende ploegen de klok rond gewerkt om het beschadigde deel van de brug te herstellen. Hierdoor is de brug vanaf deze zondagavond 26 februari terug toegankelijk voor alle verkeer.

Gentse Meulestedebrug terug toegankelijk voor alle verkeer

Vrijdag werd de brug uitgebreid geïnspecteerd door een team van experten om in kaart te brengen wat de schade was. Daarna zijn de herstellingswerken onmiddellijk aangevat. Zaterdag zijn in ons atelier in Mol de nieuwe stalen elementen in elkaar gezet en ter plaatse gebracht. Het verwrongen deel van de hoofdligger werd weggebrand en vervangen door het nieuwe deel. Aansluitend hebben meerdere lasploegen ononderbroken gewerkt tot de brug terug in dienst kon gesteld worden. Vanaf deze avond zondag 26 februari is de Meulestedebrug terug toegankelijk voor alle verkeer. 
Dankzij de inzet van iedereen is de brug sneller dan verwacht terug operationeel. Tevens dank voor de goede samenwerking met de politiediensten en de mobiliteitsdienst van de stad Gent.

Laatste nieuws

Top