Oproep tot verantwoordelijkheidszin en sereniteit

Oproep tot verantwoordelijkheidszin en sereniteit

De Vlaamse Waterweg roept vakorganisaties en binnenvaartsector op tot verantwoordelijkheidszin en sereniteit.

Oproep tot verantwoordelijkheidszin en sereniteit

Vannacht sloot De Vlaamse regering met het ACV een akkoord inzake het toekomstig personeelsbeleid. De gemaakte afspraken leiden tot het stopzetten van de vakbondsacties van het ACV.

ACOD en VSOA gingen niet akkoord met de voorliggende afspraken en zetten hun acties verder.

De Vlaamse Waterweg beoogt uiteraard om betrouwbare waterwegen aan te bieden aan binnenvaartondernemers en bevrachters.

Na het akkoord tussen Vlaamse regering en ACV nam De Vlaamse Waterweg dan ook initiatief om vanaf vanmorgen zoveel mogelijk sluizen te bemensen en te bedienen met werkwillige binnenvaartbegeleiders. Dit resulteerde in de bediening van een aantal sluizen vanaf vanmorgen.

Afhankelijk van het aantal werkwillige medewerkers varieert het aantal en de plaats waar sluizen operationeel zijn. 

Stakingsacties zorgen vaak voor wrevel en onbegrip bij zowel actievoerders als bij werkwilligen en klanten en dat blijkt ook hier het geval.

In het belang van de veiligheid van mens en binnenvaart doet De Vlaamse Waterweg een beroep op de verantwoordelijkheidszin van alle betrokkenen om de sereniteit te bewaren, respect voor elkaar en elkaars standpunten op te brengen en elke vorm van verbaal of fysieke agressie te vermijden.

De Vlaamse Waterweg hoopt alvast dat de situatie zich spoedig kan normaliseren in het belang van haar medewerkers en de binnenvaartsector.

Laatste nieuws

Top